Reprezentanții companiei ApaServ au descoperit în timpul unei inspecții la locuința unde locuiește primarul municipiului Piatra-Neamț că s-a efectuat o derivare ilegală peste contorul de apă potabilă, informează Ziarul din Piatra Neamț. În urma acestei constatări, s-a întocmit un proces verbal și s-a cerut remedierea situației conform legii.

Procesul verbal a fost făcut public de către viceprimarul orașului, Alin Lehăduș, care a cerut demisia primarului.

„Primarul Andrei Carabelea are la propriul său domiciliu un racord ilegal la rețeaua de apă! Fotografia și procesul verbal prezentate demonstrează această încălcare, evidențiind că la locuința primarului Andrei Carabelea se utilizează apă fără să fie înregistrată de contorul instalat. Acest lucru a fost constatat în timpul unei inspecții efectuate de reprezentanții ApaServ, iar procesul verbal a fost semnat de un membru al familiei primarului.

Cer instituției care a descoperit această situație să furnizeze publicului toate informațiile legate de acest caz.

Mai mult, o încălcare atât de serioasă a eticii unei persoane aflate într-o poziție publică nu poate fi tratată altfel decât cu demisia persoanei implicate. Dacă această situație este confirmată (iar datele prezentate sugerează că este sau cel puțin a fost la un moment dat), atunci primarul Andrei Carabelea ar trebui să își prezinte demisia din funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț”, a declarat viceprimarul.

Primarul susține însă că la acea adresă nu locuiește el, ci un nepot care poartă același nume, iar racordul ilegal ar fi fost efectuat de o altă persoană, care între timp a decedat.

„Îngrijorați că puterea le scapă printre degete și odată cu ea funcțiile, unii coordonatori de la PSD Piatra-Neamț au început să răspândească minciuni despre primar. Ultima acuzație absurdă mă implică într-o presupusă derivare ilegală la rețeaua de apă.

Solicit conducerii PSD de la ApaServ să ofere clarificări cu privire la această situație!

În ceea ce privește purtătorul de cuvânt al PSD care a lansat această dezinformare, va trebui să își susțină afirmațiile în instanță!

În sprijinul argumentației mele, prezint dovada clară că ApaServ a recunoscut excesul de zel”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

El a atașat o fotografie a procesului verbal, care conține o notă adițională, diferită față de cea publicată anterior de viceprimar.

„Locuiește Carabelea Andrei (nepot) la adresa menționată mai sus, persoanei i s-a comunicat că trebuie să înainteze documente la ApaServ pentru a obține autorizația de branșare”, se menționează în procesul verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.