Patru polițiști și un consilier județean din Neamț sunt acuzați de Agenția Națională de Integritate (ANI) că nu și-au declarat mai multe venituri, obținute în special din jocuri de noroc. În aceste cazuri, ANI a sesizat Parchetul Curții Supreme pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Veniturile nedeclarate calculate de ANI se ridică la peste 480.000 de lei.

„Agenția Națională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în cazul a cinci persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010”, anunță ANI

Gheorghe Mihai Marius, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, „nu a declarat venituri încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 4.446 Lei, venituri din activități independente în valoare totală de 2.192 Lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul precum și datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată în comunicatul transmis de ANI.

De asemenea, Berechet Nicoale Cristian, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, „nu a declarat veniturile încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 20.528 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”.

A treia persoană cercetată de ANI este Rodina Felician, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Aceasta este acuzată că „nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 14.714 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”.

Pe lista transmisă de ANI se află și Cismaru Nicolae, fost funcționar public cu statut special în cadrul Poliției Transporturi Feroviare Curtici, care „nu a declarat veniturile încasate din profesii libere și comerciale în sumă totală 55.460 Lei, din dividende în sumă totală de 4.246 Lei și din jocuri de noroc în valoare de 106 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”.

Și un consilier județean din Neamț, Hopșa Adrian Florin, este acuzat de ANI că „nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc și dobânzi în valoare de 108.798 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.