Primăria Piatra-Neamţ va planta, în cursul acestui an, aproape 2.000 arbori ornamentali, urmând să fie tăiaţi circa 200 de pomi fructiferi din oraş deoarece fructele care cad murdăresc trotuarele şi crează disconfort trecătorilor.

Primarul Andrei Carabelea (foto) a declarat, potrivit Agerpres, că acţiunea se va derula în cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate ce au prevăzute amenajări de spaţii verzi.

„Acest lucru implică, pe lângă amenajarea gazonului, şi plantarea de arbori potriviţi condiţiilor climatice din oraşul nostru, care să fie adaptaţi mediului de aici. Acesta este motivul pentru care în acest moment sunt tăiaţi mai mulţi pomi fructiferi din oraş. Bineînţeles, lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că în locul lor vom planta arbori ornamentali, potriviţi pentru oraşul nostru”, a precizat primarul Andrei Carabelea.

În locul celor 200 copaci ce urmează să fie tăiaţi, vor fi plantaţi aproape 2.000 arbori din speciile tei argintiu, frasin, chiparos albastru, zadă, pin, mesteacăn argintiu, ienupăr sau arţar japonez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.